Pogoji poslovanja


Splošni pogoji spletne trgovine 3malook so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino 3malook (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje 3MA d.o.o., Rožna dolina, cesta XV 21A, 1000 Ljubljana, matična številka: 2166941000, davčna številka: SI36949841, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali 3malook).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine 3malook, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med 3malook in kupcem.

Pritožbe in spori

3malook spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. 3malook se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem 3malook lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 070 389 909 ali po elektronski pošti na info@3malook.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@3malook.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

3malook se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si 3malook prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi 3ma d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

3malook, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Pogoji veljajo od 10. maj 2019.